3. (秋学期入学者対象)ネットワーク利用資格認定試験 未合格の方へ/To the autumn intake students who haven’t pass the Network User Certification Examination

秋学期の学部・大学院新入生、転入・編入学生で、10月末時点で「ネットワーク利用資格認定試験」に合格していない方について、電子メールやTeams等を含むOffice365などのネットワークサービスの利用を停止しました。
試験に合格したら、合格日の翌日から3日以内(土・日・祝日を除く)に停止されていたサービスが再開されます。速やかに受験し、必ず合格してください。

受験方法: Webシングルサインオンより「情報倫理・ネットワーク利用資格認定試験」を選択してください。
Webシングルサインオン
詳細は「ネットワーク利用資格認定試験受験案内」を参照してください。
ネットワーク利用資格認定試験受験案内

All new undergraduate and graduate students must take and pass the Network User Certification Examination.
We stopped the network services such as e-mail service and Office365 including Teams, of the autumn intake students who haven’t pass the Network User Certification Examination as of the end of October.

To resume the use of those services, you need to pass the Network User Certification Examination.
The stopped services will be resumed within 3 days (excluding Saturdays, Sundays and holidays) from the day you pass the exam.

To take the exam, please access to the Web Single Sign-On and select the [Information Ethics / Network User Certification Examination].
Web Single Sign-On
Please be sure to check the "Network User Certification Examination Guide" for more information.

Webシングルサインオン
ネットワーク利用資格認定試験受験案内